Al een aantal keer heb ik met het boek in mijn handen gestaan, het boek ‘100% suikervrij in 30 dagen’. Vandaag heb ik het dan eindelijk gekocht. Omdat ik er echt van overtuigd ben dat ik, maar eigenlijk mijn hele gezin, teveel suiker binnen krijgt en dat dit helemaal niet goed is. Het is alleen zo lekker en blijkbaar ook verslavend.

Dat ik verslaafd ben, komt wel naar voren als ik het boek doorkijk. Ik lees de eerste hoofdstukken, maar wil toch weten wanneer het nou daadwerkelijk gaat beginnen. Dus blader ik door naar ‘fase 1′ en al snel vraag ik me af of ik dit echt wel wil doen. Allerlei excuses komen naar voren; het is niet praktisch, er blijft niets over wat je wel mag en is die suiker nou echt zo slecht?’

Volgens mij wordt het dus een behoorlijke pittige challenge, maar ik wil ‘m toch aangaan. Want ik wil zelf ervaren of het echt iets uitmaakt of je nu wel of geen suiker eet. En ik zal me nog vaak verbazen over suiker en waar het in zit. Want waarom zit er suiker in witte broodjes of in knakworstjes?

Mijn ervaringen zal ik met jullie delen.Hopelijk worden dat niet teveel gefrustreerde verhalen. 🙂 Vanaf aanstaande maandag ga ik beginnen, de eerste dag na de schoolvakantie. Dat lijkt me een mooi moment.
En wil jij ook eens testen of je suiker verslaafd bent? Via de site van Sugarchallenge kun je een test doen.

Ben jij de uitdaging al aangegaan? Het lijkt me leuk om jouw ervaringen te lezen en tips zijn altijd welkom!

Pin It on Pinterest