Een film met Leonardo DiCaprio, dat trekt mijn aandacht. Dus daarmee kwam The Wolf of Wall Street op het lijstje van films, die ik graag wilde zien. Totdat ik ontdekte dat de film was gemaakt naar aanleiding van een boek. Want dan wil ik graag eerst het boek lezen en dan pas de film bekijken. Ik vind het namelijk het fijnste om een eigen beeld te vormen bij het boek dat ik lees. Als ik eerst de film kijk en dan pas het boek, dan zie ik steeds Leonardo DiCaprio voor me. Niet dat dit een straf zou zijn, maar goed, het gaat om het idee.

Dus dat is voor mezelf een soort regel, eerst het boek en dan de film. Wat is jouw voorkeur? Kijk je liever eerst de film of ook het boek? Of kijk je alleen de films en lees je nooit het boek? Dat kan natuurlijk ook.

Soms is de film een slap afstreksel van het boek, maar dat vind ik voor The Wolf of Wall Street niet van toepassing. Het boek leest prettig weg, het leest haast als een komedie. En in de film komt diezelfde humor ook terug. Alhoewel het boek meer in gaat op details en achtergrond, vind ik wel dat de film meer aan de oppervlakte blijft. Vooral aan het eind.
Toch zijn beide aanraders. Een boek van 400 pagina’s in een film proppen valt niet mee, toch is dat goed gelukt. De film duurt wel 3 uur, maar verveelt geen moment.

Pin It on Pinterest