Afgelopen maandag startte de Zero Plastic Week en nu, op donderdag, blijkt dat een hele uitdaging. Het lukt me maar niet om het plastic gebruik naar beneden te krijgen. Want wat zitten er veel dingen verpakt in plastic! Dat heeft deze week dan al wel bereikt, want ik ben me nog meer bewust van al het plastic wat er door heen gaat. Koop maar eens een pak wc-papier, die vind je echt niet zonder plastic er om heen. Of je moet overgaan op oude kranten.

Vandaag ging ik naar de markt, om samen met de meiden boodschappen te doen, maar ook om groenten en fruit te halen zonder al dat plastic. Tja, de marktvrouw was erg fanatiek met alles in zakjes doen. Het was druk, dus ik had er niet veel zin in om moeilijk te doen over plastic zakjes. Wel verbaasde het me, het lijkt me juist iets waar een markt zich in kan onderscheiden. En die gulden is op de markt ook geen daalder meer waard. Laten we dat dan maar schuiven op de komst van de euro. 😉

Tussentijdse conclusie is dus dat het niet zo lekker loopt met die Zero Plastic Week. Het zou een stuk gemakkelijker zijn als er een supermarkt zou zijn zonder verpakkingsmateriaal.

Pin It on Pinterest