Nemo

Sterre en Benthe hebben een studiedag, dus dat leek ons een mooie dag om naar Nemo in Amsterdam te gaan. We waren daar nog niet eerder geweest, maar hadden er al veel positieve dingen over gehoord. Met de trein vertrokken we richting Amsterdam, wat al een hele gebeurtenis op zich was en liepen we vanaf het station naar Nemo.

Nemo is een technologie museum, maar ik vraag me af of museum wel het juiste woord is. Eigenlijk is het één grote speeltuin voor kinderen, waar ze compleet los kunnen gaan op allerlei proefjes en experimenten. De meiden zijn dus de hele tijd druk bezig geweest met van alles en nog wat. We willen ook zeker een keer terug, maar dan zonder Mees. Want al vond hij veel dingen interessant, het was voor hem niet allemaal even handig. Hij is er gewoon nog te klein voor. Dus om toch de volle aandacht voor Sterre en Benthe te hebben, moeten we nog een keer terug. Sowieso lukt het niet om alles in een dag te doen. Er is zoveel te zien en te doen.

IMG_20140610_114014

Eén van mijn favorieten was de ballenfabriek. Het deed me denken aan die oude luchtbuizen van de bank. De ballen gingen alle kanten in en het was een heel spektakel met al die gekleurde ballen, die overal naartoe gaan. Leuk ook dat kinderen aan de ene kant ‘bestellingen’ maken, die aan de andere kant door andere kinderen worden gecontroleerd. Een echte fabriek dus.

Pin It on Pinterest