Op Love2bemama.com kwam ik deze tag tegen. Een tag zijn eigenlijk een aantal vragen, die je als blogger over kan nemen en daar jouw antwoorden bij kan geven. Het leukste is dat je dan op verschillende blogs deze vragen tegen kunt komen, waar iedereen weer een eigen invulling aan kan geven. Hieronder lees je mijn antwoorden. Het is een behoorlijk lange blog geworden, dat ben ik niet zo gewend van mezelf. 🙂

Ben jij een werkende mama of thuisblijfmama?
Sinds 3 jaar ben ik een thuisblijfmama. Een bewuste keuze, nadat het allemaal niet meer zo lekker liep. Het zorgde voor rust. Ik sta nog steeds volledig achter deze beslissing.

Zou je het anders willen?
Nee dus. Met 3 kinderen is het druk genoeg en heb ik mijn handen vol. En het voelt gewoon ook goed om er altijd te zijn voor de kinderen. Geen dag is hetzelfde in ieders geval!

In bed

Mijn kinderen slapen altijd in hun eigen bed…
Sterre en Benthe wel. Soms kruipen ze er ’s ochtends even bij. Mees is een heel ander verhaal. Die heeft als baby al vaak tussen ons in geslapen en als bijna peuter gebeurt dat nog steeds regelmatig. De laatste dagen slaapt hij weer erg slecht en ligt hij weer iedere nacht tussen ons in. Ach ja, dat gaat vast wel een keer over.

De beste aankoop voor je kindjes:
Een moeilijke vraag. Ik zou haast zeggen ons nieuwe huis. Sinds december 2013 wonen we hier. En hoewel ik nog steeds een beetje moet wennen aan de nieuwe buurt, was dit huis een goede keuze. We hebben een heerlijke tuin en veel meer ruimte in huis. We zitten elkaar niet meer in de weg en dat gevoel had ik soms wel in ons oude huis. Door dit huis kan Joris ook gewoon zijn kantoor aan huis houden en dat is toch wel erg prettig.

Hoeveel kinderen zou je graag willen hebben?
Nadat we getrouwd waren, wilden we graag een kindje. Met in gedachten dat we het bij één zouden laten. Maar ja, dan gaat het weer kriebelen en kwam Benthe erbij. Twee heerlijke meiden. Ik stopte met werken en we dachten, er kan er nog wel eentje bij. Een jongetje, Mees. Nu is het compleet.
Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat ik nu 3 kinderen zou hebben, had ik dat niet geloofd. Maar ik zou het zeker niet anders willen. 🙂

14131489457_1705f2cc7f_b

Hoe vaak ga je op ‘date night’ met je partner?
We gaan eigenlijk nooit op ‘date night’. Af en toe naar een feestje met z’n tweeën, maar dat is ook niet zo vaak. Eigenlijk moeten we dat vaker doen, het geregel van een oppas of een logeerplek houdt ons wel tegen, denk ik. Vooral met logeren, dan breng je 3 kinderen, dat is toch een flinke belasting.
Binnenkort gaan we naar een bruiloft, de kinderen gaan dan bij opa en oma logeren. Dus voor ons is dat dan ook een soort ‘date night’.
Ik vind het trouwens een verschikkelijk woord. 🙂

Favoriete bezigheid van je kinderen?
Sterre is een lezer en vind je vaak weggedoken in een boek of tijdschrift. De laatste tijd is ze ook erg druk bezig met van alles maken van loom-elastiekjes. Met behulp van allerlei YouTube filmpjes maakt ze allerlei creaties.
Benthe is meer een buitenmeisje. Ze vindt het heerlijk om in de tuin op onderzoek uit te gaan en van alles te verzamelen. Regelmatig vind ik in haar jaszakken stenen en stokjes, die ze op school heeft gevonden. Ze is ook vaak aan het tekenen en heeft daarbij een hoop fantasie. Dat levert mooie tekeningen op waar hele verhalen bij horen.
Mees is een bijna-peuter op ontdekkingstocht.  Hij speelt graag buiten, in de zandbak of met het kleine glijbaantje. Of hij hobbelt achter Benthe aan, samen op zoek naar van alles. Ook houdt Mees veel van muziek. Vaak begint hij spontaan te dansen als hij een liedje hoort dat hij leuk vindt.

Heb je tijdens je zwangerschap een miskoop gedaan?
Over deze vraag heb ik even nagedacht en ik kan niets bedenken. Nu zullen er vast wel dingen zijn geweest, die we achteraf beter niet hadden kunnen kopen. Maar die hebben dan niet zoveel indruk gemaakt en vallen dan niet direct in de categorie miskoop.

Hebben jullie een grotere gezinsauto aangeschaft?
Dat hebben we inderdaad gedaan, al enkele jaren geleden. Gelukkig bleek deze ook geschikt voor 3 kinderstoelen achterin, dus hoefden we met de komst van Mees niet naar een andere auto op zoek te gaan. Niet dat Joris geen andere auto zou willen. 😉

14341896433_f6095b8246_b

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor je zwangerschap?
Volgens mij zit ik wel zo’n beetje op hetzelfde gewicht. Ik merk wel dat na 3 zwangerschappen mijn lichaam verandert is. Het is allemaal niet zo stevig meer. Met actief sporten is daar vast wel iets aan te doen, maar ik ben niet de meest sportieve persoon. Ik doe een poging tot hardlopen, maar ik vind het best pittig om dat vol te houden. Ik heb met ingeschreven voor de 5 km bij de Tilburg Ten Miles, dat is wel een stok achter de deur om te blijven lopen.

Wat is je droomvakantie met kids?
We hebben een vouwwagen en daarmee gaan we graag op vakantie. Vorig jaar zaten we op een ontzettend leuke camping in Frankrijk. Met de kinderen is dat ook zeker een leuke vakantie. Op de camping, genieten van de omgeving en lekker rustig aan doen. We zoeken altijd een kleine camping uit, zodat de kinderen daar lekker op ontdekking kunnen.
Afgelopen kerstvakantie hebben mijn ouders ons meegenomen naar Gran Canaria, in een all inclusive hotel. Dat vond ik toch ook wel erg prettig. Het bed wordt opgedekt, je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten en we hebben heerlijk genoten van de zee, die we ook al vanuit ons appartement konden zien en horen.
Benthe wil graag nog eens terug, die wil graag weer zowat iedere dag pizza eten. 🙂

Wat is je droomvakantie zonder kids?
Een lange vakantie zonder kids hoeft voor mij niet, dan ga ik ze teveel missen. En ik vind het zelf ook niet nodig. Wel gaan Joris en ik wel eens een weekendje weg. Maar de laatste keer is ook al weer een tijdje geleden. Het plan is om in september, we zijn dan 10 jaar getrouwd, toch weer eens een weekendje weg te plannen. We weten alleen nog niet waar we naar toe zullen gaan. Maar in ieders geval lekker in een hotel, dicht bij het centrum van een stad, zodat we kunnen genieten van de omgeving.

Mijn hart smelt als…
Bij deze vraag merk ik dat ik een nuchter persoon ben. Ik moet diep nadenken wanneer mijn hart smelt en moet bekennen dat ik het nogal zoetsappig vind klinken. Misschien is de vraag ‘Wanneer geniet je het meest?’ een betere vraag. Want dat doe ik bijvoorbeeld als ik Benthe zie rommelen in de tuin, Sterre verzonken is in een boek of Mees achter op de fiets alle lampen benoemt die hij tegen komt. Gewoon, wanneer ze heerlijk kind zijn en lekker hun eigen ding doen.

Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Het meeste qua kleding koop ik bij H&M. Laatst keek ik op de site Rank a Brand en zag daar dat H&M er qua duurzaamheid er ook goed vanaf komt. Dus daar kan ik met een wat geruster hart mijn inkopen doen. Want ik koop daar niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mezelf. 🙂
Verder ben ik vaak bij de Hema te vinden. Dat is ook gewoon handig, want die zit hier in het dorp. Fijn dan ook dat ze daar vaak leuke en betaalbare dingen hebben.

creme Hema

Favoriete make-up en verzorgingsproducten?
Meestal ga ik make-up-loos door het leven. Het enige wat ik smeer is dagcrème en die koop ik sinds kort bij Hema. Eerst kocht ik regelmatig wat bij de Body Shop, maar dat was handiger toen ik nog in Tilburg werkte en in mijn pauze de stad even in kon. Als ik make-up draag, dan is dat als we bijvoorbeeld naar een feestje gaan. Meestal heb ik make-up van het huismerk van Etos of Hema.

A-merk of huismerk?
Bewust en voordelig boodschappen doen, dan probeer ik tenminste. Dat zijn vaak producten van het huismerk, bijvoorbeeld AH Puur en Eerlijk. Toch is die combi lastig, biologisch betekent vaak ook een stukje duurder. Maar ja, dan kan ik iets anders, wat niet persé nodig is, maar beter laten liggen. Het is een proces waar ik nu in zit. Dus toch biologisch, maar dan voor hetzelfde totaal bedrag als voorheen.

Heb je altijd al een kinderwens gehad?
Waarschijnlijk onbewust wel, ik heb er nooit bewust bij stil gestaan. Bij mijn toekomstbeeld hoorde altijd wel kinderen, dus die kinderwens was wel aanwezig. Maar niet zo heftig, dat ik daar al vroeg allerlei gedachten over had. Ik geloof dat ik behoorlijk in het nu leef. Zo heb ik een geheugen als een zeef en vind ik het lastig om bepaalde herinneringen te achterhalen.

Wat is het leukste aan het moederschap?
Het moederschap is een wonder op zich, dat je 3 kinderen op deze wereld kunt zetten. Dan gaan ze zich ook nog eens ontwikkelen tot dreumes, peuter, kleuter enzovoort. En iedere fase brengt weer iets met zich mee. En ieder kind doet dat weer op zijn of haar manier. Dat vind ik bijzonder en erg leuk. Het zorgt er voor dat alles altijd anders verloopt, dat zorgt voor een hoop variatie in het leven. Hoewel ik behoorlijk van de structuur ben, kan ik daar toch van genieten.

14320448922_f549982353_b

Vind je het leuk om deze tag over te nemen? Dat mag natuurlijk! Laat dat via een reactie weten, want ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden!

Pin It on Pinterest