Op Lekker & Simpel kwam ik een recept voor het maken van havermoutkoekjes tegen. Havermout had ik nog staan, bananen lagen er ook nog. Alleen de chocolade, die had ik niet in huis. Daarom gaf ik er maar een eigen draai aan en deed er cranberries bij. Het geheel was alleen nog niet plakkerig genoeg, vond ik, dus deed ik er wat honing bij. Vervolgens verdeelde ik het mengsel over de bakplaat en ging het de oven in.

Na een kwartier op 180 graden haalde ik ze eruit. Ze hadden een mooi kleurtje gekregen en ik liet ze nog even afkoelen. En inmiddels zijn ze gekeurd door het testteam. Mees vond ‘m lekker, voor Sterre hoefde er geen banaan in en Benthe vond de cranberries een goede toevoeging. De koekjes zijn alleen wel zacht, dat vind ik zelf een beetje jammer. Hoe kan ik ze de volgende keer wat steviger krijgen?

Pin It on Pinterest