Afgelopen week kwamen we een grote vrachtwagen vol varkens tegen. De meiden zagen die vrachtwagen ook en vroegen waar die varkens naar toe gingen. ‘Naar de slacht’ antwoorden wij. Maar ze wisten niet wat dat inhield. Dus hebben we ze uitgelegd dat die varkens worden doodgemaakt, zodat wij ze kunnen opeten. Dat vonden ze toch wel erg zielig, dus opperde ik de mogelijkheid om vegetarisch te gaan eten.

Dat vonden ze wel een goed idee. Benthe bedacht dat ze dan nog wel paté mocht blijven eten, maar helaas, daarin moesten we haar toch teleurstellen. Zelf kwam ze met de optie smeerkaas, en ze was opgelucht dat ze die wel mocht eten. Sterre dacht inmiddels wat langer na over het geen vlees eten en kwam tot de conclusie dat frikandellen, kroketten en kipnuggets dan ook niet meer mochten. Benthe zag het meteen niet meer zitten, vegetarisch worden. Om ze dan toch maar tegemoet te komen, stelde ik voor dat ik vaker vegetarisch zou gaan koken. Daar konden de meiden zich wel in vinden, dus  het voornemen is om voortaan een aantal keer per week vegetarisch te eten. Dat ga ik tenminste proberen. Ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken, dus heb je nog lekkere en gemakkelijke vegetarische recepten, laat ze achter in de reacties!

 

Pin It on Pinterest