Vond ik de film van vorige week al behoorlijk heftig, de film van deze week deed daar nog een schepje bovenop. Deze keer keken we naar Hooligans, een film die zich afspeelt in Londen, over de hooligans van West Ham United.

In het kort: Matt, een Amerikaanse student wordt van Harvard geschopt en komt terecht bij zijn zus in Londen. Hij komt in contact met de zwager van zijn zus, de leider van de Green Street Elite. Dat is de harde kern van de hooligans, om het zo maar even te noemen. Hij gaat mee in het leven van de hooligans en wordt één van hen. En daarbij komt een hoop geweld bij kijken. De vechtpartijen vliegen je om de oren.

Maar toch, kun je dat wel hebben, dan vind ik de film een aanrader. Een heftig verhaal, dat niet alleen draait om vechten en voetbal. Dat laatste lijkt soms wel helemaal vergeten.

Pin It on Pinterest