Mees

Mees in bijna 10 maanden, maar nog steeds hebben wij iedere nacht een gebroken nacht. Vannacht was het weer raak, 3 keer zelfs, en het begint steeds meer op te breken. Ik heb het idee dat het aan de borstvoeding ligt, dat hij daardoor minder goed door slaapt. Daardoor gaat de borstvoeding me ook meer tegen staan.

Het lijkt me wel een mooi moment om daar dan maar eens mee te stoppen. Ik heb het lang genoeg vol gehouden, vind ik zelf. Maar dan komen we bij het volgende probleem. Want Mees weigert nog steeds de fles. Een tuitbeker wil ook niet, dus dat wordt een open beker. Maar wat een rommeltje wordt dat!

Op dit moment weet ik het even niet meer. Hoe gaan we het handigste over naar flesvoeding, zonder dat het een hele strijd wordt?  En hoe leren we Mees uit een tuitbeker of open beker drinken? Tips zijn welkom!

Het vreemde is wel dat Mees een hele tijd wel heeft doorgeslapen. Het lijkt wel of hij de geborgenheid van zijn wiegje mist. Want na onze vakantie in Zwitserland in oktober heeft hij niet meer doorgeslapen. Daar sliep hij in de bak van zijn wagen, dat was natuurlijk helemaal knus, en daarna is hij al snel doorgeschoven naar het ledikant. Maar hoe maken we zijn bedje ook zo’n geborgen plek?

Pin It on Pinterest