Spelletjes zijn aan mij niet besteed. Na één potje memory ben ik er wel klaar mee. En dat is niet alleen zo bij memory. Gelukkig vind Joris het wel leuk om te doen, dus die laat zich regelmatig verleiden tot een spelletje Wie is het?, Rummikub, Knibbel Knabbel Huisje of iets anders uit de spellencollectie.

mini loco

Maar wat ik wel erg leuk vind is Mini Loco. Dat is toch ook een soort spel, maar dan met een leerzaam tintje er aan. En ik hoef daar zelf niet actief aan mee te doen, ik kan het geheel een beetje begeleiden. Zo heb ik gisteren met Benthe nog allerlei opdrachten uit het Kikker-boekje gemaakt. Erg leuk om daar samen mee bezig te zijn.

Een voorloper van de Mini Loco is de Bambino Loco. Deze werkt met plaatjes in plaats van getalletjes. Daar zijn de meiden allebei mee begonnen en was ook erg leuk. Over een paar jaar kan Mees daar mee aan de slag. Voor de meiden moet ik wat nieuwe boekjes kopen. Benthe kan nog wel vooruit, maar Sterre is inmiddels 7 en alle boekjes, die we nu hebben, lopen maar tot 6 jaar.

 

Pin It on Pinterest