Gisteren was Mees alweer een week oud. En het is een cliché, maar de tijd vliegt echt voorbij! Gisteren was het ook de laatste dag van onze kraamhulp, Els. Met een kraamhulp is het altijd maar afwachten wie je in huis krijgt. Maar deze keer hadden we het weer getroffen, een gezellig mens. Niet te flauw en een goede hulp bij de borstvoeding. Want dat laatste vond ik toch wel spannend, om dat weer te proberen. Maar een week later kan ik zeggen dat de borstvoeding goed verloopt en dat Mees er goed op groeit. Hij zat afgelopen week al weer boven zijn geboortegewicht, hij krijgt genoeg binnen.

Zo’n laatste dag met de kraamhulp voelt voor mij altijd een beetje raar. Iemand die je de week van te voren nog niet kende, maak je in een week van heel dichtbij mee. En na een weekje vertrekt ze dan weer. En ik hou niet zo van afscheid nemen, ben er ook niet goed in. Weet niet goed wat te zeggen of te doen. Natuurlijk hadden we nog wel een kadootje gehaald. Afgelopen week hebben we het regelmatig gehad over de fruitbomen in onze tuin. En over de kruisbessen. Dus voor Els hebben we een kruisbesstruik gehaald. Een keer wat anders dan een bosje bloemen en wat persoonlijker.
In het zorgplan liet Els nog een lief gedichtje achter en haar mailadres. Dus ik zal haar eens mailen, wat foto’s sturen voor in het plakboek en een link naar mijn blog. Misschien vindt ze het wel leuk om te lezen!

En Els, mocht je dit lezen. Hartstikke bedankt voor de fijne kraamweek. We vonden het erg fijn dat jij die eerste week bij ons was.

Pin It on Pinterest