40 weken en 3 dagenVorige week was het dus niet de laatste keer dat we op controle zijn geweest, want vandaag mochten we weer. En weer was alles goed en stonden we zo weer buiten. Deze keer wel met wat echo-foto’s en dat is altijd leuk. Niet de meest duidelijke, maar de verloskundige zei ook, het kan zo maar de laatste echo zijn.
Maar ja, we moesten dus wel weer een nieuwe afspraak maken, deze keer wel wat eerder dan over een week. Maandag worden we weer verwacht, dan ben ik 41 weken zwanger. Er wordt dan een CTG scan gemaakt en alles wordt goed gecontroleerd. Als er dan iets is wat niet helemaal goed is, dan moet ik blijven. Ook als ik zelf aan geef het niet meer aan te kunnen.
Dat laatste vind ik moeilijk, want wanneer kun je het niet meer aan? Ik vind het niet leuk dat mijn geduld zo op de proef wordt gesteld en het is frustrerend dat ik niet alles meer kan. Maar gelukkig heb ik de mogelijkheid om het rustig aan te doen en dat doe ik dus ook. Het liefste wil ik dat het hele proces van de bevalling natuurlijk op gang komt en dat gaat alleen maar met afwachten. Nou ja, tot de 42 weken dan. Als we die halen, dan word ik gewoon ingeleid. Dus we hebben in ieders geval een einddatum in zicht.

Pin It on Pinterest