Boekje lezen in de wachtkamerVanochtend had ik met Benthe een afspraak bij de huisarts. Ze heeft al een hele poos last van eczeem en we krijgen er maar geen grip op. Dus toch maar weer een keer naar laten kijken.

De huisarts gaf aan dat het kan zijn dat ze hier haar hele leven last van kan hebben en dat het te behandelen is met hormonenzalf. Daarmee verdwijnt het dus nooit helemaal, maar kan het wel een stuk minder worden. Dan zit je alleen wel met een zalf die je steeds voor een korte periode moet gaan gebruiken.
En die hormoonzalf, ik weet het niet, ik heb daar geen goed gevoel bij. Hij legde wel uit dat Benthe dan een lichte variant krijgt en dat ik ook niet de enige ouder ben die er moeite mee heeft.

Een andere optie is vaseline smeren, om het vet te houden. De huid is nu te droog en dat is niet goed. Ik ben voor deze optie gegaan en heb bij de drogist een pot vaseline gehaald. Mocht het echt niet werken, dan kan ik altijd nog bij de huisarts langs gaan voor de hormoonzalf.
Verder gaf de huisarts aan dat het eczeem door verschillende factoren erger kan worden. Dat kan overal in zitten. Hij adviseerde om sowieso geen wasverzachter te gebruiken en om met niet teveel zeep te badderen. Inmiddels ben ik me maar gaan verdiepen in de wereld van Neutral. Want dan gaan we het even goed aanpakken en proberen om de factoren die het eczeem kunnen veroorzaken te beperken.

Tips zijn ook van harte welkom! Want is Neutral echt de enige optie of zijn er meer op het gebied van wasmiddelen, shampoo, douchegel en andere producten?

Pin It on Pinterest