Vandaag had Sterre haar eerste blokfluitles. Volgens mij vond ze het wel een beetje spannend. Fijn is wel dat ze de lerares al twee jaar kent. Dus vol trots vertrokken we vandaag met de nieuwe blokfluit naar de muziekles. Helaas begon deze iets minder goed dan verwacht, want we hadden de verkeerde blokfluit, eentje met dubbele boring in plaats van enkele.

Erg balen, want we zijn voor deze blokfluit speciaal naar Tilburg gereden, naar een winkel waarvan je deskundig advies mag verwachten. Ik heb duidelijk gezegd dat we zochten naar een blokfluit met een enkele boring. Waarop de verkoper begon over Duitse en barokke boringen en ik de draad kwijt was. Inmiddels heb ik de betreffende winkel gebeld, maar die hebben helaas geen koopavond. Wordt dus zeker nog vervolgd!

Gelukkig verliep de rest van de les goed, want de lerares had nog een reserve blokfluit en deze mogen we zolang lenen. Het vasthouden van zo’n blokfluit is nog wel wennen en ze moet erg op letten dat ze niet per ongeluk de verkeerde gaatjes dicht drukt.
Meteen ook een begin gemaakt met noten lezen. Dat is voor mij ook erg handig, want dat is ver weggezakt. Hopelijk komt er nog iets terug! Sterre mag in ieders geval de hele week oefenen op de B.

Pin It on Pinterest