Afgelopen week zag ik in de supermarkt cola van het merk Oggu staan. Het etiket vond ik er wel stoer uit zien, dus besloot ik deze cola eens beter te bekijken. Het bleek biologische cola en omdat ik een zwak heb voor biologisch, wilde ik deze cola graag eens proberen.

Vandaag was ik dan eindelijk toe aan de cola-test. Nu moet ik bekennen dat ik geen grote cola-drinker ben. Ik heb het niet altijd in huis. Ik drink het meestal op een feestje of in de kroeg als ik nog moet rijden. En dan ook niet teveel glazen, want dan duurt het wel erg lang, voordat ik in slaap val.

Maar deze cola vind ik wel lekker. Het smaakt niet helemaal hetzelfde als Coco-Cola of Pepsi, maar de smaak is prettig. Er blijken wel meer calorieën in te zitten en er zit geen cafeïne in. Dat eerste is jammer, maar dat tweede niet zo, want je ligt dan in ieders geval niet een paar uur wakker door de hoeveelheid cafeïne die nog door je lijf heen gaat.

Er blijkt ook een sinas en 7up versie te bestaan, maar deze heb ik nog niet ontdekt. Ik moet bekennen dat ik nog niet goed naar de prijs heb gekeken. Maar helaas staat het woord ‘biologisch’ gelijk aan ‘duurder’, dus dat zal voor deze frisdrank ook van toepassing zijn. Neemt niet weg dat het toch beter voelt om dit te drinken, gewoon een pure frisdrank zonder allerlei rare toevoegingen.

Pin It on Pinterest