Vanochtend ben ik met de meiden naar de rommelmarkt in het dorp gegaan. Gewoon om even wat te snuffelen. En je weet natuurlijk maar nooit wat je daar nog tegen komt. Eigenlijk niet zo veel. Een hoop dingen gezien, maar wat moet ik er allemaal mee. Trouwens ook erg mooie boeken gezien, van Jac. P. Thijsse. Maar die vond ik best prijzig. En nadat ik die bij één kraampje zag liggen, kwam ik ze meteen vaker tegen.

Bijna op het einde zag ik een cameratasje liggen, geprijsd voor 1 euro. Ik dacht in eerste instantie dat er niets in zat, maar al snel bleek dat er in dat tasje een camera zat. Een Ricoh 500 G. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vond ‘m er wel stoer uit zien. En voor die ene euro, dat kan dan nooit een hele grote miskoop worden. De man van de kraam wist niet of de camera het nog zou doen, maar die gok wilde ik wel nemen.

 

 

 

 

 

 

Je kunt van alles instellen; het diafragma, de sluitertijd, hoeveel asa en misschien nog wel meer. Het is nog uitzoeken hoe het allemaal werkt. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk of er nog een rolletje in zit. Het lijkt van wel, je kunt gewoon doordraaien, een foto maken en weer doordraaien. Het tellertje loopt en staat dus niet op empty. Jammer genoeg begon het rolletje dan wel gewoon bij 0, dus geen foto’s van onbekende mensen. Maar wie weet hoe oud het rolletje is. Dat kan ook wel eens leuke effecten opleveren. Ik knip vrolijk door en het resultaat (als er dat tenminste is) zal ik hier natuurlijk laten zien!

Pin It on Pinterest