Gisteren had ik mijn laatste afspraak bij de psycholoog. Een afsluitend gesprek en voor mij meteen een symbolische afsluiting van een periode. Mijn werkende leven, of zoiets.
Het was een goed gesprek en de conclusie was dat het nu stukken beter met me gaat, dat mijn hulpvragen zo goed als niet meer van toepassing zijn.
De keuze om te stoppen met werken blijkt de juiste te zijn. Het geeft zoveel rust. En die rust heeft zeker ook een positieve invloed op Sterre en Benthe.

Mijn laatste werkdag is inmiddels zo’n twee maanden geleden en ik merk dat ik steeds meer in een ritme kom. Er is nog wel wat achterstallig werk in huis, maar ik til daar niet meer zo zwaar aan. Lukt het vandaag niet, dan komt dat morgen wel. Ik vind het ook gemakkelijker om prioriteiten te stellen. En ik neem meer tijd voor de dames. Dat niet alleen, ik kan er ook meer van genieten. Want dat was ik wel een beetje vergeten, hoe dat moest.

Pin It on Pinterest