Instagram

In alles ben ik nogal een wispelturig typetje. Ik wil alles uitproberen, wissel van Posterous naar Tumblr en terug. Of ik gooi mijn hyves-account weer een keer weg. Op dit moment ben ik in tweestrijd met een iPhone-app, namelijk Hipstamatic en Instagram.

Het zijn allebei apps om foto’s mee te maken die een soort lomo-uiterlijk krijgen. Hipstamatic gebruikte ik al op mijn iPhone 3 en mistte ik ook heel erg na mijn overstap naar de Samsung GalaxyS. Inmiddels heb ik een nieuwe iPhone en heb ik Hipstamatic weer terug. Maar als ik dan op twitter regelmatig Instagram voorbij zie komen, dan word ik daar toch wel nieuwsgierig van.

Hipstamatic

Dus ben ik Instagram maar eens gaan proberen. En je maakt er leuke foto’s mee, je kunt er zelf een filter over heen gooien en in de app kun je gemakkelijk de foto’s zien van degene die je volgt. Maar toch, het kan me niet overtuigen. Zo kun je niet kiezen naar welk posterous account je de foto wil sturen (ik heb een apart account voor mijn foto’s die ik met mijn mobiel maak) en mis ik het verrassingseffect, wat ik bij Hipstamatic heb als ik even met mijn telefoon schud.

Alhoewel Instagram leuke foto’s maakt, en de app gratis is, gaat mijn voorkeur toch uit naar Hipstamatic. Dat is toch wel de app waar ik meteen verliefd op ben geworden en die ik al een hele tijd met veel plezier gebruik. Ik heb even aan Instagram geroken, het is een leuke app, maar heeft dus niet mijn voorkeur.

Pin It on Pinterest