De intake-periode was al afgerond en nu was het dan tijd voor het eerste echte gesprek met de psycholoog. Dat vond afgelopen woensdag plaats. Sinds het besluit om te stoppen met werken, heb ik mezelf nog wel afgevraagd of het nog wel echt nodig zou zijn. Maar ik was met die intake begonnen en niet al mijn problemen worden veroorzaakt door mijn werk. Ik wil ook gewoon wat meer inzicht in mezelf krijgen. Weten waarom ik mezelf in de weg kan zitten en wat ik er aan kan doen om dat tegen te gaan.

Mijn eerste gesprek vond ik al heel verhelderend. Samen met de psycholoog heb ik gekeken naar de problemen waar ik tegen aan liep. Vervolgens zijn we gaan kijken naar omstandigheden (wat is er de afgelopen tijd in mijn leven verandert) en naar persoonlijksheidskenmerken. Want die twee kunnen ervoor zorgen dat er zich dus bepaalde problemen voor doen. Ze schreef alles op een bord en toen ik het zo zag staan, zag het er erg logisch uit.

In de volgende afspraken gaan we kijken hoe we de negatieve gedachten, die voortkomen uit de problemen die ik ervaar, om kunnen zetten naar realistische gedachten. Ik heb daar ook meteen een huiswerkopdracht voor gekregen. Als ik in een situatie kom waarin ik het even niet meer zie, dan moet ik deze opschrijven met daarbij mijn gedachten, mijn gevoelens en mijn uiteindelijke gedrag.

Ik heb er een goed gevoel. Ik vind het herkenbaar dat ik mijn gedachten om moet buigen, dat dit mij kan helpen. Ik denk wel dat ik door het opzeggen van mijn baan al een hele hoop rust ga krijgen, maar wat extra handvatten zijn zeker welkom!

Pin It on Pinterest