Vanochtend ging ik naar de huisarts, omdat ik al een tijdje last heb van een zwart vlekje op mijn oog. Een irritant vlekje, dat steeds in mijn gezichtsveld zit. Nadat ik mijn verhaal had gedaan, was het voor de huisarts al snel duidelijk wat er aan de hand was, namelijk glasvochtvertroebeling. Hij vertelde wat het inhield, een vuiltje in het glasvocht van mijn oog (simpel uitgelegd) en dat ik er toch wel jong voor ben om dit te hebben.
Maar ja, het is niet anders en ik moet er aan wennen. Er is kans dat het weggaat, maar ook dat het er gewoon blijft zitten. Mocht ik ineens lichtflitsen zien of het plekje wordt groter, dan moet ik weer terugkomen.

Inmiddels heb ik ook op wikipedia wat gelezen hierover. Als ik dan het stukje ‘onderzoek en behandeling’ lees, dan lijkt me het de beste optie om er maar gewoon aan te wennen.

Pin It on Pinterest