Update 15 oktober 2009:
In onderstaande blogposting lees je mijn ervaringen met Marktplaats en een vermoeden van oplichting. Het is erg dat zulke mensen er zijn en dat mensen worden opgelicht. Ik vind het fijn dat ik door deze posting heb voorkomen dat anderen in deze oplichting zijn getrapt. Ik signaleer een probleem, maar kan dit niet oplossen. Ik vraag me af of je dit op kunt lossen.
Maar als je hier slachtoffer van bent, dan kun je volgens mij het beste Marktplaats inlichten en aangifte doen bij de politie.
De reactiemogelijkheid op deze posting zet ik dicht. Het lijkt me niet nodig om steeds hetzelfde bericht in de reacties te plaatsen.

Op Marktplaats heb ik een digitale camera te koop staan. Vanuit Marktplaats ontving ik het volgende bericht:

U heeft recentelijk een bericht ontvangen van een geïnteresseerde die zich mogelijk in het buitenland bevindt. Het betreft een reactie op de advertentie: Te koop: JVC digitale video camera GR-D30E.
Als u niet in persoon kunt handelen, adviseren wij u om u te verzekeren van de goede bedoelingen van de geïnteresseerde.
Wees extra voorzichtig als u een e-mail ontvangt die geschreven is in gebrekkig Engels, of als er wordt aangeboden om te betalen met MoneyGram, Western Union Bank, HSBC Bank, Cheque of andere onbekende betaalmethoden.

En even later komt dit bericht binnen:

Hello Seller, my name is Sarah Brown and i am from Belgium i am interested in buying your item above . I want to know if the present condition of the item is as described as am buying it as a gift for my Son.I want to pay you immediately for the item today so that the package can be shipped asap. and i will be very grateful if you could help me send this item to him via TNTPOST AANGETEKEND and i want you to get back to me with the total cost of this item plus shipping and also with your Bank account details this will help me to transfer the money into your Bank account and the money will be transferred from my bank Citi Bank please i am ready to send u your money first before u send the item so i want you to get back to me ontime with all i requested for and i am not too good in dutch and i will like this deal to be completed in English and here is my Son shipping address

Name: Adebayo BabaTunde
Address:25 road 7
City ; ile ife
State : osun state
Zip code: 234036
Country:Nigeria

Ook zonder het bericht van Marktplaats had ik dit al een vage mail gevonden en had ik er niet op gereageerd. Maar ik vind het toch wel netjes dat ze even waarschuwen. Want zelf kan ik me niet voorstellen dat iemand hier in trapt, maar de ervaringen van Marktplaats zullen anders zijn. Grappig ook dat ‘zij’ de Nederlandse taal niet goed beheerd, maar wel duidelijk aan kan geven dat het pakketje via TNT AANGETEKEND verzonden moet worden.

Er zit nu nog maar één ding op en dat is….delete!

Pin It on Pinterest